Модерните технологии са навсякъде – те промениха начина, по който общуваме, работим и се забавляваме. Също толкова бурно навлизат и в селското стопанство. Иновации, които доскоро можехме да видим само по специализирани изложения или по телевизията, вече са напълно достъпни и само на няколко клика разстояние.

Смарт технологиите в земеделието ни помагат да оптимизираме усилията си и да постигаме по-добри резултати. Тези прецизни устройства и съоръжения предотвратяват излишното изразходване на ценни ресурси като вода, енергия, торове и пестициди, имат голям обхват на приложение и могат да бъдат програмирани според персоналните нужди на фермера, особеностите на почвите и терена и още много фактори.

В една от най-популярните си кампании – Революция на цените , онлайн магазинът eMAG предлага специална селекция от оферти за смарт земеделие и то на атрактивни цени. Предложенията са на Маркетплейс  - партньорите на платформата за онлайн шопинг.

Революция на цените започва сутринта на 18 юни и продължава 4 дена. Кампанията идва и с добре познатите предимства на пазаруването онлайн, което спестява време и предоставя голям избор.

А ето и някои от най-интересните оферти за интелигентното фермерство на 21 век, включени в кампанията Революция на цените на eMAG.

Селскостопански дрон Martbg с възможност за управление през телефона и обем на контейнера 20 литра. Безпилотният дрон е предназначен за прецизно прилагане на различни категории течни пестициди, торове и хербициди и има голям обхват на приложение за много култури: царевица, пшеница, лозя, овощни градини, ориз и др. Включена е функция за планиране, картографиране и избягване на препятствия.

Автоматичен инкубатор Cimuka, лесен за използване функционален модел с капацитет 120 кокоши яйца (320 пъдпъдъчи и 80 пачи). Напълно автоматични системи за обръщане и наклон на яйцата,температура, влажност и вентилация.Цялостната работа на инкубатора се контролира от прецизен електронен модул с цифров дисплей. Към него са включени и 24 броя приставки за пъдпъдъчи яйца.

Бензинова тракторна косачка McCulloch M155-107TC Power drive с ширина на косене 107 см и колектор от 320 л. Лесно и приятно управление, отлична маневреност. Притежава голям интегриран колектор – идеален за събиране на листа и трева и удобен за изпразване от мястото на водача. Леснодостъпен лост за регулиране височината на косене и система AirCut – мощен въздушен поток, който повдига тревните сламки, преди да бъдат нарязани, и гарантира перфектно косене и събиране.