Продукти: 500 мл пилешки бульон, 75 г кашкавал, 75 мл сухо бяло вино, 1 суп. лъж. брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 2 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. чесново масло, смляно индийско орехче - на върха на ножа, магданоз за украса, 1 багета (или 1/2 франзела), сол и млян черен пипер на вкус

Приготвяне: Хлябът се нарязва на тънки филийки. Намажете с чесновото масло и поставете в предварително загрята фурна за 5-10 минути.

Маслото разтопете внимателно и към него добавете брашното. Леко запържете, докато брашното смени цвета си, и налейте в тенджерата горещия пилешки бульон. С помощта на блендер или телена бъркалка, разбъркайте енергично, за да не се получат бучки. Прибавете виното и оставете течността да заври. Оставете на котлона още 5 минути на средно силен огън, след което отдръпнете.

Настържете кашкавала и го изсипете в супата. Разбъркайте отново старателно, така че кашкавалът да се разтопи напълно.

Разбийте жълтъците заедно със сметаната и внимателно прибавете към супата, като непрекъсното бъркате, за да не се пресече. Подправете с индийското орехче. Посолете и поръсете с черен пипер.

Върнете тенджерата на котлона и загрейте отново супата. Преди сервиране украсете с магданоза и препечените хлебчета.