Тиролска супа

10 юни 2019
Кулинария
18333
 

Продукти: 500 г телешко месо, 4 средно големи глави лук, 1 главичка чесън, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. аджика*, 2 суп. лъж. кетчуп или доматена паста, 2 средно големи картофа, 1 1/2 ч. чаша кисело зеле от буркан (тъй като вече му премина времето), половин лимон, подправки (босилек, сух копър, черен пипер на зърна, дафинов лист), 2 суп. лъж. растително масло.

Приготвяне: Телешкото месо се нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно, добавя се захарта и се запържва в тиган с растително масло за 10-15 минути, като се разбърква от време на време. Захарта играе важна роля: не позволява на лука да покафенее докато се пържи и придава на ястието интересен вкус.

Обелете чесъна, смачкайте всяка скилидка с широката част на ножа и нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол. Солта усилва аромата на чесъна докато се запържва. Добавете чесъна към лука, разбъркайте и пържете заедно още 2-3 минути. Прибавете телешкото, покрийте с капак и оставете да къкри 10 минути, докато месото промени цвета си и си пусне сока.

Добавете към месото кетчупа и аджиката и оставете да къкри още 10 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Прехвърлете запържената смес от тигана в дълбока тенджера, добавете картофите и залейте с гореща вода, така че водата да е около 2 см над продуктите. Прибавете подправките и варете около 10 минути, до полуготовност на картофи.

Нарежете киселото зеле, добавете в тенджерата и варете на много слаб огън около 2 часа. След 2 часа изстискайте сока от половин лимон. Опитайте ястието и ако е необходимо, прибавете още малко сол.

Как да си приготвим аджика

Продукти: 1 кг сладки червени чушки, 250 г люти чушки, 250 г чесън, 2-3 връзки копър, 2-3 връзки магданоз, сол на вкус

Начин на приготвяне: Измийте и почистете от семките червените чушки. Същото направете и с лютите чушки. Почистете чесъна. Зеленийките измийте. Всички съставки смелете през месомелачка. Някъде ги варят за 5-7 минути, но може и в сурово състояние.

Слага се сол на вкус. Разбърквате и пълните в бурканчета. Стерилизирате ги и си имате вкусна аджика.

Източник: http://russianfood.com

Още от Кулинария
0

Използвайте млади кочани Продукти: 6 млади кочана царевица, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 4 суп. лъж. масло, 1 ч. чаша сметана, 4 ч. чаши бульон (или вода), 1 ч. лъж. млян кимион, 0,5 ч. лъж.

0

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата. Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.

0

Опитайте се да направите тази необичайна салата и ще се изненадате колко е вкусно! Продукти: 800 г зелен грах, 100 г твърд кашкавал, 100 г моцарела или бяло сирене, 200 г шунка, 1 глава лук,

0

Рецептата е на Илиана Атанасова от Пловдив Ако в хладилника ви се намира пакет бутер тесто, а реколтата от праскови вече е узряла, опитайте да направите този лесен и много вкусен пай.

0

Опитайте интересна комбинация от пилешко месо и сладко-кисел дресинг от сочни вишни. Продукти: 500 г пилешки гърди, 2 суп. лъж. вишни почистени от костилките (10-12 плода), 2 салати, 1 вр.

Последни новини
0

Кметът на община Сатовча Арбен Мименов издаде заповед, с която забрани свободното пашуване на животни по ливадите, както и по засетите и подготвени за сеитба земеделски земи, съобщи вчера БНР.

0

Новият продукт е създаден от растителни суровини, което го прави етичен и екологично чист. Засега изкуственото пиле може да се опита само в няколко швейцарски ресторанта,

0

Към настоящия момент по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. са договорени 130,9 млн. лв. финансова помощ или 64% от бюджета й. Това заяви заместник-министърът на земеделието,

0

Прогнозата на USDA за световното производство на маслодайни култури през сезон 2019/2020 е то да намалее с 2%. През горепосочения период в света ще се произвеждат 586 милиона тона маслодайни култури.

0

През сезон 2019/2020 г. световното производство на слънчоглед ще спадне с 1 млн. Тона и ще достигне 50,51 млн. тона. Двамата основни производители на горепосочените продукти, Украйна и Русия,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българката Лаура Чуканов, която точно преди десетилетие се нареди сред най-красивите жени в цяла Америка, а наскоро премина и в отбора на госпожите, даде живот на малката принцеса Лили. С това се похвали нейната майка Ангелина Чуканов в социалните мрежи. Гордата баба от няколко дни публикува кадри с момиченцето. „Водихме Лили в Paris за торти.

За седмица свинското месо е поскъпнало с 19 стотинки, отчитат от Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. Килограмът на свинското в момента се търгува средно за 7,60 лв. По същото време миналата година цената е била 7,53 лв. 40% от свинското месо у нас се произвежда в български свинекомплекси, съобщи бТВ.

Със света литургия на 20 юли, Илинден започна празникът на село Баня, община Несебър. Курбан за здраве и благословение по традиция бе раздаден за храмовия празник на банянската църквата „Св. Пророк Илия“. Кметът на селото Емил Огледалов откри с поздравителни думи тържествата на площада. Гости на празника на село Баня бяха кметът на Община Несебър