Бърза, лесна за приготвяне и засищаща закуска

Продукти: 200 г телешки (или друг мек) салам, 2 суп. лъж. майонеза, 2 суп. лъж. брашно, 5 суп. лъж. прясно мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне: В началото се заемаме с приготвянето на тестото. В дълбока купа счупете яйцето. Прибавете прясното мляко, майонезата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и постепенно сипете брашното, като не преставате да бъркате до получаването на еднородна маса.

Нарежете салама на кръгчета и потопете всяко едно от тях в тестото. Поставете на предварително загрят тиган с растително масло и пържете в продължение на 3 минути от всяка страна. Когато са готови саламите, ги извадете и поставете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.