Котка да си в Швейцария

02 юни 2019
Домашни любимци
6768
Няма снимка
Котешките стълби на тази сграда позволяват безопасно изкачване до най-горния етаж Снимка: Бриджит Шустер
1 2
 

Косматите любимки имат завидна свобода

Всяко трето швейцарско семейство отглежда котка. Швейцарците по всякакъв начин се стараят да подобрят живота на мяукащите си любимци.

Дори в градовете котките имат завидна свобода - за тях правят специални стълби с парапети по които любимките им да излизат навън.

Най-често самоделните стълби се прикрепят към фасадите на жилищните сгради или към водосточните тръби. По този начин домашната котка се наслаждава на предимствата на свободния живот при гарантиран дом, храна и свобода.

Но швейцарецът, който иска да направи стълба за котката си, трябва да получи разрешение за поставянето й, тъй като променя фасадата и външния вид на сградата.

Без разрешение може да се слага на балкона мрежа за осигуряване на безопасност на своята котка.

Котешката популация в Швейцария достига 1,6 млн. животни. Средната продължителност на живот на швейцарските котки е 15 години.

Още от Домашни любимци
0

не я взимайте за домашен любимец Сухоземните костенурки са защитени от закона. В Червената книга на България са отбелязани с категория "Застрашен от изчезване в природата вид".

0

Японски учени провеждат изследване, за да изяснят дали котките се отзовават на името си. В изследването участвали 80 котки - както домашни, така и взети под наем от котешко кафене.

0

Внимавайте при отглеждането на рибките Пренаселването се отразява зле на декоративните рибки. Затова първо си пребройте рибките. Добре е да изчислите какъв обем им е необходим.

0

Котката не трябва да затлъстява Щом имате бременна котка, трябва да понаучите повече как протича бременността. И най-важното какви грижи да полагате за нея.

0

предупреждават ветеринарите Кучето ви може да "хване" бълхи, докато го разхождате в квартала. За да си спестите пренасянето на бълхите в дома си проверете каишката против паразити - да не й е

Последни новини
0

Фермерите, занимаващи се с промишлено свиневъдство в Тайланд, събират пари, за да изкупят всички свине от задния двор и от дребните стопанства с ниско равнище на биосигурност в провинциите по

0

Лечебните качества са безброй В семената на нигелата, т.нар. черен кимион, се съдържат над 100 вещества, от които мастни киселини, етерични масла, протеини, витамини, минерали, сапонини,

0

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

0

Стопанство от 14 000 м2 ще бъде открито в югозападната част на Париж в началото на следващата година Нова ферма на покрив в Париж ще бъде най-голямата по рода си в света, пише Гардиън.

0

И в градината, както и при съхранението Ако има условия на висока влажност, по зелето се появява сиво гниене. Болестта може да се наблюдава както в градината, така и по време на съхранението му.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

29-ият Международен бирен фестивал в Циндао ще бъде закрит в неделя, информира bulgarian.cri.cn. Създаден през 1991 г., той е известен като „азиатския Октобърфест" и е най-големия в Азия. Той е едно от най-привлекателните за туристите събитие в Китай. Близо 300 000 души са участниците в тазгодишния фестивала, който започна на 26 юли

Арбитражният съд във Вашингтон реши окончателно спора между България и Оманския фонд, съобщи на сайта си Министерството на финансите. Държавният резервен фонд на Оман се отказа от исковете си без право да ги предяви отново. На 13.08.2019 г. арбитражният трибунал постанови решение по международното арбитражно дело № ARB/15/43

Където да отидат - и на улицата, и във влака, и в метрото или в трамвай, трима мъже чуват все един и същи въпрос към тях: “Какво ще е времето утре?” И тримата винаги се усмихват, спират се и веднага започват много професионално да обясняват. Не, те не са професионални синоптици, а водещи на прогнозата за времето