Можете да ги сервирате и в делник, и в празник

Продукти: 500 г бяло пилешко месо, 5-6 картофа, 1 голяма глава лук, 1 яйце, 3-5 суп. лъж. брашно, 100-150 г заквасена сметана, кашкавал на вкус, сол и черен пипер.

Приготвяне: Почистете лука и го разделете на половина. Едната част ще използваме за приготвянето на палачинките, а другата ще прибавим към месото. Настъргваме лука и картофите на ренде. Посолете, прибавете 1 супена лъжица с връх заквасена сметана и яйцето. Разбъркайте и добавете 2 супени лъжици брашно, за да сгъстите тестото.

Загрейте тигана, сипете на дъното малко масло и с помощта на черпак сипете от картофената смес. Разпределете по цялото дъно и пържете от двете страни до златисто. Трябва да получите 6-7 тънки палачинки с диаметър около 18 см.

Месото и останалия лук смиламе с месомелачка на кайма. Посолете, може да добавите малко млян черен пипер, червен пипер (сладък или лют) и малко настърган кашкавал. Разбъркайте всичко. Ако пълнежът се получи прекалено гъст, можете да добавите малко вода или супена лъжица заквасена сметана. Готовият пълнеж трябва лесно да се намазва. Разпределете го на тънък пласт върху картофените палачинки. Навийте на руло.

Подредете рулцата в тава за печене и намажете отгоре със сметана. Поръсете с кашкавал. Поставете тавичката в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 40 минути, докато се образува красива, апетитна златна кора. И нашето ястие е готово.

Може да сервирате със сметана или любим сос.