Лек и въздушен десерт към кафето

Продукти: 250 г нискомаслена извара, 1 пак. (или 2 листа, ако имате на листа) желатин, лимонова кора, яйце, стевия на вкус, щипка сол

Приготвяне: Поставете желатина в студена вода. Настържете лимоновата кора. Разделете яйцето на жълтък и белтък. В дълбока купа се разбиват жълтъка със стевията, лимоновата кора и 50 г извара, до получаване на хомогенна маса. Сместа се изсипва в малка тенджерка и се загрява на слаб огън за 2 минути. Отдръпнете от котлона и добавете желатина. Разбърква се добре, за да се разтвори желатинът.

Разбийте останалата извара и прибавете към лимоновия крем. Разбийте белтъка, заедно с щипка сол, на гъста пяна, след което добавете стевия. Продължете да биете още няколко минути.

Смесете добре двете смеси. Поставете в хладилника за 2 часа. Отгоре можете да украсите с разбит на гъста пяна белтък.