Необходими продукти: 3 литра бульон или вода, връзка прясна коприва, 5 средни картофа, чушка, домат, морков, глава лук, олио, магданоз, сол, сметана.

Начин на приготвяне: Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Налейте вода в подходяща тенджера и прибавете малко сол. Сипете картофите в нея и варете в продължение на около 10 минути (от момента на завиране). Измийте копривата под студена течаща вода. Попарете я с вряща вода за 3-5 минути и отцедете с помощта на гевгир. Нарежете на ситно. Лука и магданоза нарежете на ситно, домата - на едри парчета, а моркова настържете на едро ренде.

Запържете морковите и лука в олио за около 3 минути, добавете останалите зеленчуци и задушете на бавен огън за около 5 минути. Изсипете зеленчуците в тенджерата и сложете подправки. Варете 5 минути и свалете от котлона.

Преди да поднесете, във всяка чиния сложете по 1 чаена лъжичка сметана.