Необходими продукти за 4 порции: 3 филийки ръжен хляб, 3 супени лъжици олио, 600 мл пилешки бульон, 200 мл. сухо бяло вино, чаена лъжичка бяло нишесте, 250 г сметана, 4 жълтъка, настъргано индийско орехче, сол, магданоз.

Начин на приготвяне: Филиите ръжен хляб се нарязват на кубчета, като предварително са махнати корите.

Пържат се до потъмняване, като леко се наръсват с мащерка. Слагат се върху салфетка, за да попие мазнината.

Бульонът се смесва с виното и се вари до кипване, след което се сгъстява с нишестето, предварително разтворено в малко студена вода. Тенджерата се отстранява от огъня.

Отделно се разбива сметаната с жълтъците и сместа се прибавя към сгъстения бульон. Получената супа се загрява отново, но без да кипва.

Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче (на върха на ножа).

При сервиране първо се сипват крутоните, които се заливат със супата. По желание можете да украсите с пресен магданоз.