Подправя се с риган, черен пипер и чубрица

Необходими продукти: 400 г картофи, едно яйце, глава лук, 2 супени лъжици масло, 400 г кайма, 50 мл олио, 150 г зелен грах, 150 г моркови, супена лъжица брашно, сол, черен пипер, риган, чубрица, кашкавал.

Начин на приготвяне: Картофите се сваряват. Лукът се нарязва на ситно и се запържва с каймата в малко мазнина на силен огън. Зеленчуците се нарязват и заедно с подправките - риган, сол, черен пипер, чубрица, се добавят към месото. Долива се чаша топла вода и всичко се разбърква.

От сварените картофи се приготвя пюре, като се добавя малко масло, а след като изстине - и разбитото яйце. В намазнена тавичка се изсипва зеленчуковата плънка с кайма. Отгоре се разпределя картофеното пюре.

Суфлето се пече половин час в предварително загрята фурна. Преди да е напълно готово се поръсва с настърган кашкавал и се допича, за да получи златиста коричка.