Застройва се с прясно мляко и яйце
Необходими продукти: 500 г. пилешко месо, 200 г. гъби, 1-2 моркова, резен целина, супена лъжица брашно, чаена чаша прясно мляко, 1-2 яйца, магданоз, лимонов сок, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се слага да ври. Щом водата кипне, се посолява и се прибавят морковите и целината, нарязани на тънки, дълги ивици. Когато месото и зеленчуците поомекнат, се прибавят измитите и нарязани гъби. Супата се доварява още около половин час. Застройва се с млякото, в което е размито брашното и разбитите яйца. Подправя се с лимонов сок или оцет на вкус и се поръсва с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Коментари