Факт е, че храната е удоволствие и едва ли съществува човек, който да не обича да си похапва. И с наличието, и с достъпността на толкова голям избор от изключително вкусни храни идват някои сериозни проблеми, като излишното покачване на телесни мазнини. Това важни с пълна сила за зоната около корема, като това едно от най-неприятните места от гледна точка на надебеляването, както за мъжете, така и за жените. Но хубавите новини са, че освен да полагате усилия във фитнеса има и някои храни, които могат да ви помогнат за постигането на по-тънка талия.

Аспержи

Макар и да не са толкова популярни, аспержите са отлична храна за редуциране на талията, а и вече се намират в повечето големи супермаркети. На първо място те съдържат малък брой калории, което е от съществено значение в случая, като освен това оптимизират работата на храносмилателната система чрез стимулиране растежа на добри бактерии в организма. Като цяло те намаляват подуването на корема и редуцират газовете, докато фибрите, които се съдържат в аспержите, допълнително подпомагат храносмилателния тракт.

Сьомга

Ако мазнините около талията ви наистина са проблемни, то сьомгата би била в състояние да ви помогне. Тази риба е богата на витамин Д, както и на Омега 3 мастни киселини, които са фактор в борбата с излишните килограми. Недостатъчното количество на витамин Д в организма например може да има негативен ефект за затлъстяването. Изобщо рибата е отлична храна, особено в борбата с ненужните килограми. Самият Кристиано Роналдо е почитател на морските деликатеси, които са така полезни за организма.

Зехтин

Още един източник на полезни мазнини, който е така присъщ за средиземноморските храни. Зехтинът може да подпомогне изгарянето на мазнините. Той съдържа мононенаситени мазнини, които имат свойството да упражняват контрол над нивата на кръвна захар в организма, като това може да доведе до по-малко трупане на килограми около корема. Зехтинът естествено е и любим на хората от средиземноморските страни, като Рафаел Надал например, за който всеки може да прави залагания за предстоящия турнир от голям шлем на откритото първенство на Франция.

Семена от копър

Макар и това да е по-нетрадиционен вид храна, семената от копър съдържат голям брой хранителни вещества. От фибри до някои важни за организма минерали тези семена са отлични за храносмилателната система. Те могат да помогнат в борбата за тънка талия, като намалят газовете и чувството на подутост в стомаха, подпомагайки храносмилателния тракт като цяло. Интересно е да се отбележи, че един от най-великите футболисти - Лео Меси, консумира семена от копър, като част от неговия специален хранителен режим.

Студени картофи

Да, картофите едва ли са едно от първите неща, за които се сещате, когато става дума за редуциране на обиколката на талията. Но тук не става дума за обикновено приготвени картофи, особено пък така вредните, но вкусни пържени картофи. Тук говорим за консумация на студени картофи, тъй като в студена форма те съдържат скорбяла, която е по-устойчива. От своя страна, скорбялата спомага значително за по-бързо постигане на чувство на ситост, а дори би могла да допринесе и за по-скоростното преобразуване на мазнините в енергия.

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay