Според нов доклад технологиите в този сектор са във възход и се очаква продажбите да достигнат 10,7 млрд. долара до 2024 г.

Ивона Величкова

През май започва сезонът на фуражите. Стартира събирането на сеното, сламата и по-грубите фуражни съставки за животновъдството. Заготовката, прибирането и съхранението им са не по-малко важни от реколтата от есенници и пролетници. Машините от т.нар. Зелена линия и различните типове комбайни са главните елементи и инструменти в жътвената логистика и осигуряването на прехраната на животните.

В следващите няколко броя на вестника в новата ни рубрика за прибиращите машини ще представим иновациите в този сектор.

Машините за сено и фураж се използват, за да се отговори на нарастващото търсене на фуражи на растителна основа. Същевременно увеличаващото се търсене на автоматизация в селскостопанския сектор по целия свят вероятно ще стимулира пазара на сено и фураж през прогнозния период до 2025 г.

Селскостопанската индустрия до голяма степен зависи от оборудването, за да се подобри качеството на фуража, продуктивността, рентабилността и процесите, като например скоростта на сушене

Този пазар на оборудване се състои от различни машини като косачки, сеносъбирачи, балопреси и други, които придобиват популярност сред земеделските производители поради своите предимства.

Очаква се световният пазар на тези машини да достигне 10,7 млрд. долара до 2024 г., воден от недостига на работна ръка в развитите райони, увеличената консумация на силаж и сено от животновъдния сектор и нарастващото търсене на прецизни земеделски технологии.

Производителите на машини за сено и фураж се стремят към създаването на машини, които минимизират увреждането на сеното по време на прибиране на реколтата.

Включването на прецизни земеделски технологии е една от ключовите тенденции, които придобиват популярност на пазара. Технологиите използват машини с автоматизирано управление и иновации за увеличаване на производителността и рентабилността. Прецизното земеделие помага за поддържането на фермата и позволява по-голяма адаптивност на тези машини.

Докладът се фокусира върху обема и стойността на машини за сено и фураж на световно ниво, на регионално ниво и на ниво компания. От глобална гледна точка, този доклад представя общия размер на пазара на сено и фураж, като анализира исторически данни и бъдещи перспективи. Регионално този доклад се фокусира върху няколко ключови региона: Северна Америка, Европа, Китай и Япония.

Ключовите компании, профилирани в доклада за пазара на машини за сено и фураж, са Agco, Claas, Cnh Industrial, Deere, Pottinger Landtechnik, Buhler Industries, Iseki, Krone, Kubota, Kuhn Group, Kverneland, Lely и Vermeer.