За пълнежа можете да използвате варено сладко или замразени плодове

Продукти: 500 г бутер-тесто, 400 г замразени плодове (например вишни без костилки), 50 г захар (или малко повече), 1,5 суп. лъж. натурално нишесте

Приготвяне: Плодовете и тестото предварително се размразяват.

Вишните се поставят в малка тенджерка и се посипват със захар. Поставят се на котлона и се оставят да кипнат. Към сока, който се е отделил при размразяването на плодовете, се прибавя нишестето и добре се разбърква.

Получената смес се добавя към плодовете. Продължете енергично да бъркате, докато сместа започне да се сгъстява. Дръпнете настрана и оставете да изстива.

През това време разделете бутер-тестото на 6 правоъгълника. В едната половина на тестото, с остър нож, направете срезове, които не трябва да достигат до края.

В другата половина на правоъгълниците сложете от плодовата смес (около 2,5 супени лъжици). Краищата на тестото се намазват с вода.

Прегънете, така че нарязаната половина да е отгоре. С притискане прилепете краищата - можете да използвате вилица. Сложете баничките в тава, която сте покрили с хартия за печене и печете в предварително загрята до 190 градуса фурна за 20 минути, до получаването на хрупкава коричка.