Бързо, вкусно, перфектно

Продукти: 200 г макарони, 2 яйца, 50 г масло, сол и млян черен пипер на вкус, 1-2 ч. лъж. смес италианска подправка за паста (по желание), 2 л вода, зехтин, пармезан или друг твърд настърган кашкавал.

Има много ястия, които могат да сервират както за засищаща закуска, така и за питателен обяд или бърза вечеря. В същото време за тяхното приготвяне се използват продукти, които няма да натоварят семейния бюджет.

Мнозина ще кажат, че ястието прилича на ергенско или студентско, но това е вярно само отчасти. Наистина макароните с яйца се приготвят много бързо и просто, но вкусът на ястието не отстъпва на никоя изискана вечеря.

За приготвянето на макарони с яйца можете да използвате всякакъв вид макаронени изделия. Все пак ние ви съветваме да използвате фузили - макарони, наподобяващи спирали. Можете да използвате прясно приготвена паста или да стоплите останалата ви от предишния ден. В зависимост от вашите предпочитания, можете да поръсите готовото ястие с твърдо сирене, в нашия случай, пармезан, или да го сервирате с нарязана на кубчета шунка или бекон.

Приготвяне: Налейте вода в тенджера и сварете макароните според указанията на опаковката. Добавете към водата малко слънчогледово масло и щипка сол. Готовата паста се прехвърля в гевгир, за да се премахне водата.

Разтопете маслото в тиган и добавете макароните и разбитите яйца. Подправете с черен пипер и смес от билки за паста. Гответе при непрекъснато бъркане, докато яйцето се стегне и получи златиста коричка.

Сервирайте горещо. Поръсете с настърган пармезан.