Ястието се вари в бульон до омекване на месото

Необходими продукти: Килограм агнешко месо от предната част, 50 г моркови, 50 г целина, 5 връзки пресен лук, супена лъжица брашно, супена лъжица доматено пюре, 200 мл бяло вино, джоджен, чубрица, черен пипер, магданоз, 100 мл олио, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Нарязаното на дребни парчета месо се задушава в олиото с малко вода.

След изваждането на месото в същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, моркови и целина. Прибавят се доматеното пюре, брашното, виното и подправките. Връща се и месото.

Ястието се залива с бульон или топла вода и се вари до омекване на месото, сваля се от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз.