Дреболиите се сваряват много добре

Необходими продукти: 500 г. агнешки дреболии, чашка растително масло, 50 г. краве масло, 3 връзки пресен кромид лук, 3 домата, 150 г. сирене, половин връзка магданоз, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Агнешките дреболии се сваряват и нарязват на дребно. В растителното масло се задушава бялата част на лука, нарязана на дребно, като се добавя лъжица вода.

Прибавят се доматите, перата на лука и магданозът, нарязани също на дребно, дреболиите заедно с бульона, в който са сварени, черен пипер и сол.

Ястието се задушава около 10 минути, разпределя се в гювечета и отгоре се настъргва обезсоленото сирене.

Поръсва се с разтопеното масло и се запича в силно загрята фурна.