Поръсва се с черен пипер и магданоз

Необходими продукти: 250 г агнешко месо, 2 моркова, 3 стръка целина, 4 картофа, 25 г краве масло, глава кромид лук, чаена лъжичка доматено пюре, 3 скилидки чесън, връзка магданоз, 6 ч. чаши вода, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се измива и нарязва на късчета. Залива се с водата и се слага да ври. След като заври се посолява. Прибавят се морковите и целината, нарязани на дребно.

В мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно, размитото в малко вода доматено пюре и брашното, след което се изсипват в супата. След като месото омекне, се прибавят картофите, нарязани на кубчета. Преди отстраняване на супата от огъня, се добавят нарязаните на дребно скилидки чесън.

Готовата супа се поднася поръсена с магданоз и черен пипер.