Увеличават се ставките за "доктор" на 300 лв. и за "доктор на науките" - на 450 лв.

Дирекционният и управителния съвет на Селскостопанска академия обсъдиха методика за определяна не бюджетите на структурните звена към Селскостопанска академия /ССА/, предложена от председателя проф. д-р Васил Николов.

Подобно на трите предложения при промяната на Закона за ССА, председателят отново използва числото 3, като предложи разпределението на бюджета между структурните звена да се основава на 3 показателя - брой на учените в звеното, брой технически сътрудници и наличие на потенциална възможност за реализация на приходи от научна дейност.

Независимо от ограниченото финансиране, е положително това, че

за пръв път бюджетите са ясни в началото на годината

и са поставени на прозрачна, принципна основа, казват научни работници от ССА.

Управителният съвет прие и предложението на председателя допълнителното трудово възнаграждение за научна степен "доктор" да се увеличи на 300 лв., а за "доктор на науките" – на 450 лв, считано от 1 май 2019 г..

Прието е и предложението за научно ръководство на докторант - редовна, задочна и самостоятелна форма на обучение, хонорарът да е в размер на

3 минимални работни заплати

Прието беше и предложението таксите на докторантите, които се обучават извън системата на Селскостопанска академия, да се заплащат от академията.