Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-високо от средното за април, съобщи БТА.

През нощта от север облачността ще се увеличава и утре ще е предимно значителна. На отделни места, главно в източната половина от страната и планините ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса и на отделни места, главно по високите полета на Западна България, ще се образува слана. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, на места ще превали дъжд, а над 1800 м - сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В четвъртък и петък отново ще има превалявания, на повече места и по-съществени през втория ден. Вятърът ще бъде от север-североизток, в Източна България ще е умерен и температурите ще се понижат. Минималните ще са между 2 и 7 градуса, максимални - предимно между 11 и 16 градуса.