Форум за бъдещето на земеделието се проведе в Брюксел

11 април 2019
Растениевъдство
12717
 

Ваня Велинска,

наш специален пратеник

Традиционният форум за бъдещето на земеделието, който се провежда в Брюксел, тази година бе с акцент върху новото поколение фермери.

Европейски комисари, политици, представители на различни организации, учени, както и земеделски производители дебатираха на 9 април за бъдещото на сектора.

Безспорен акцент бе по-устойчивото производство на храна, което да бъде с все по-изразена зелена насоченост. Да, трябва да произвеждаме повече, но като още повече се стремим да опазваме околната среда, подчертаха неколкократно участниците във форума.

Другите сериозни дискусии бяха свързани с променящите се климатични условия и предизвикателствата пред фермерите.

Интерес сред участниците в срещата бе представянето на работата на младите фермери от различни райони на Европа. След тях бе и българката Галина Пейчева - Митева, земеделски производител от Стара Загора.

Сред говорителите на престижния форум бе и еврокомисарят по земеделие Фил Хоган.

Още от Растениевъдство
0

От земеделските стопанства там не трябва да се търси икономически ефект, коментира Тодор Джиков, председател на Асоциацията на картофопроизводителите Ваня Велинска - Г-н Джиков по време на Празника

0

Рехавата снежна покривка, която падна над нивите едва ли ще застраши сериозно есенниците. Разбира се, евентуални проблеми са възможни при по-слабите посеви

0

Продуктите на Амитица защитават културните растения, но са щадящи към пчелите и околната среда Ваня Велинска, Пазарджик Не може да влияем върху климата, както и върху цените на продуктите

0

Чрез овощарската вар плодовата реколта може да се защити от дрозофила сузуки и крушова бълха Ваня Велинска С варосването на овощните дръвчета може да се реши проблема с някои от много опасните

0

Има ли бъдеще хибридната пшеница?  Този въпрос бе сред акцентите в презентацията на селекционера Костадин Костов от Синджента пред земеделските производители по време на форума Академия за фермери в

Последни новини
0

Тази година беше черна за много европейски пчелари, особено във Франция и Италия, където непредвидимото време доведе до това, което се нарича най-лошите реколти от мед

0

Ябълките са овощен вид, при който има голямо сортово разнообразие. Според растежа и плододаването им те могат да се разделят в 4 групи. . Тип спър сортове - плододаването е върху късите 2-3-годишни

0

Така те стават по-меки и миришат по-силно Веднага след отбиването на котетата специалистите препоръчват да им се дава сухата храна с добавяне на вода. Така гранулите стават по-меки

0

Изграждат се в някое защитено кътче на двора Култивационните съоръжения, каквито са парниците и оранжериите, вече не са рядкост за много от любителските градини

0

Когато телетата се отглеждат при подходящи условия, дневният прираст отговаря на нормите. Хигиенните недостатъци на помещението могат значително да намалят здравословното състояние на младите животни

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Двама президенти и интелектуалци в сграда на годината в Лозенец Президентите Георги Първанов и Петър Стоянов, ексминистри, бизнесмени, посланици, интелектуалци се събраха в “Резиденция Диневи Лозенец” на традиционната коледна вечеря, организирана от предприемачите спомоществователи Динко и Йордан Диневи

Актьорът замина за Истанбул, където в събота разгледа най-голямото киностудио в Европа. Ивайло сам разказа, че там е имало “най-различни улици и зали от различни епохи от миналото на Турция, включително и репродукция на двореца на султан Абдулазис”. Той пусна и няколко снимки от студиото в личния си профил във фейсбук

Всички изследвани марки не спазвали рецептата Предлаганите у нас шоколади са с повече захар, по-малко какао, а в част от тях има и палмово масло. Това показва изследване на “Активни потребители” на 27 от продаваните марки. Организацията е взела проби от продукти на големи производители като “Монделийз”, “Нестле”, “Линдт” и на по-малки от Полша