Продукти: 1 пиле, 2 глави лук, 1 яйце, 20 г масло, 100 мл прясно мляко, 3 суп. л. брашно, моркови, растително масло, сол на вкус

Приготвяне:

В дълбока тенджера поставете парчетата пилешко месо и едната глава лук - почистена и нарязана на четвъртинки. Залейте със студена вода и поставете на котлона.

След като заври махнете пяната и оставете на тих огън да се вари около час. Извадете месото и лука и прецедете бульона.

В купа смесете жълтъка от яйцето с омекналото масло, прясното мляко и брашното. Разбъркайте добре.

Отделно разбийте белтъка до побеляване. Внимателно съединете двете смеси. Разбъркайте много добре и посолете.

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Морковът се почиства и се настъргва. Запържете лука и морковите в растително масло и добавете към бульона.

С десертна лъжица вземете от тестото и леко пуснете тестените топчета в тенджерата с некипящ бульон.

Включете котлона на умерена температура и варете до готовност на ньоките - те изплуват отгоре. Подправете със сол. По желание можете да обезкостите месото, да го нарежете на ситно и да го прибавите към супата.

Сервирайте.