Идея за пролетно сандъче

06 април 2019
Цветна градина / Полезни съвети
13221
1 2 3 4
 

Предложението е за вечнозелен евонимус, ефирно коило, пролетните цветове на мускари и теменужка в пластмасово сандъче с държач.

В случай, че решите да комбинирате сандъчето с предложението от миналия брой,добре е да се спрете на един и същи цвят за саксиите.

Растенията също е добре да са в една и съща цветова гама, за да постигнете пълна хармония.

Планирайте засаждането на сандъчето през първите топли дни на април, когато времето е достатъчно меко и разсадниците и градинските центрове вече са заредени с растителност за сезона.

Какви са растенията?

4 броя Muscari "Blue Magic" (мускари)

1 брой Stipa tenuissima (коило)

4 броя Viola wittrockiana (теменужка)

1 брой Euonymous "Emerald Gaiety" (евонимус)

Градинарска пръст (7 литра)

Стъпки при засаждането

Стъпка 1: Избраните растения обичат пропускливи и добре дренирани почви, затова е препоръчително да сипете на дъното на сандъчето дренажен слой от чакъл с дебелина 2-3 см. В случай, че изберете съд с денаж може да пропуснете тази стъпка.

Стъпка 2: Допълнете 2/3 от съда с пръстта, като притискате с ръка, за да слегне.

Стъпка 3: Засадете коилото в центъра на сандъчето и завършете с останалите растения, като теменужките оставите за периферията на съда.

Стъпка 4: Допълнете празните места с останалата пръст и притиснете добре.

Полейте, за да слегне почвата и го преместете на отреденото му място, където ще ви радва с красивите си цветове чак до юни.

Тайните на отглеждането

Коилото, евонимуса, мускарито и теменужките обичат светлината и умереното поливане, но внимавайте почвата да не изсъхва напълно.

В периода между април и юни е добре сандъчето да се тори веднъж седмично, а след като прецъфтят пролетните растения (мускари и теменужка) може да ги подмените с подходящи летни такива.

Луковиците на мускарито може да съхраните на хладно и сухо място за следващия сезон.

Дизайнерът съветва:

Ако имате достатъчно място, заложете на поне два броя сандъчета и комбинирайте смело с други пролетни цветя, за да се насладите на богата и истински красива пролетна градина. 

Много цвят на малко площ

Представяме ви един интересен метод за засаждане на луковични растения на малка площ.

По този начин вашите пролетни цветя ще цъфтят непрекъснато и обилно в продължение на няколко месеца. Това е алтернатива за мини градинка на терасата или балкона.

Всичко, което трябва да направите е да засадите в по-голяма саксия два-три различни вида пролетни луковици или грудки с различен период на цъфтеж.

Тъй като луковичните растения не обичат прекомерната влага, преди да насипете почвата, направете 3 см дренажен слой от чакъл и отгоре поставете парчета глина.

Засадете луковиците на нива

като степенувате според височината на растенията, периода на цъфтене и цветовете.

По този начин, най-отдолу можете да засадите червени лалета и жълти нарциси, на следващото ниво - сини зюмбюли, а най-горният пласт да бъдат нискостеблени видове - минзухари и кокичета, които цъфтят най-рано.

За ориентир, временно можете да поставяте дървени пръчки, за да маркирате местоположението на долния слой луковици. Всеки ред покривате с около 3 см почва и засаждате следващия, като се стараете да разпределяте луковиците шахматно.

Този тип засаждане "на етажи", не създава никакви пречки за нормалното развитие и растежа на цветята.

Предимството на този метод е образуването на пищна градина в умален вид, която изобилства от прекрасни цветове в продължение на много седмици. Методът може да се прилага и за засаждане на открито.

Още от Цветна градина / Полезни съвети
0

Но задължително с 12 часа слънчево греене Канеленото дърво е непознато на нашия пазар дори сред колекционерите. Въпреки това не е невъзможно да се отглежда в контейнер.

0

Гони и сциаридните мушици в почвата Сигурно на всеки се е случавло да умори орхидея. Те лесно загниват при неподходящ воден режим или по-ниски температури. И тук на помощ идва канелата.

0

1. Обмислете добре идеята Искате да сътворите нова градина?Дали ще е зеленчукова, от която да берете екологично чисти продукти за масата? Или пък билкова? А защо не класическа цветна градина?

0

Предпазва разсада от сечене Терминът "сечене на разсада", независимо за какви растения става въпрос, включва в себе си няколко заболявания, причинени от различни фитопатогени.

0

Ароматната пръчица или прахче се вписва чудесно в десерти и напитки, но има и други много по-впечатляващи свойства. Например това, че има фунгицидно действие (що се отнася до растенията и не само) и

Последни новини
0

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти.

0

Създаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти,

0

Той съдържа протеин около 17%, ниско съдържание на скорбяла - 19%, богат на мед, магнезий и селен За бременни кобили: * на 1-2-годишни възраст - 3-3,

0

Защото: * тогава инвазията на паразита е най-голяма - пораженията, които може да нанесе върху семействата са най-осезателн, напомнят от agrosaveti; * уврежданията върху пчелите са чуствителни; *

0

Голям пожар гори край софийското село Реброво, съобщи комисар Никололай Николов, директор на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", пише БГНЕС.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Уринирането на пътя може да ви струва глоба от 3333 евро Който е бил в Рим, знае, че древният и живописен квартал “Трастевере” е прословут с шареното пране, опънато високо между терасите на съседни кооперации. То е и един от най-често сниманите обекти от туристите заради пъстрата атмосфера, която придава и на без това веселяшката зона

1. На касата в магазина сте. Забелязвате, че малко пред вас на опашката са двама колеги, които обаче не ви виждат. Чувате как единият говори лошо за шефа си. Какво ще направите? а) Ще ги поздравя, така ще престанат разговора си, който не смятам, че и аз трябва да слушам. б) Ще разкажа на останалите си колеги какво съм чул/а

Оптималният кърмачески период е 2 години Освен че е единствен начин за бебетата до около 6-месечна възраст да получават всички важни за здравия им растеж и развитие хранителни вещества, кърменето има редица дълготрайни ползи за здравето както на майката, така и на детето, дори и през по-късните етапи на неговото развитие