Компанията CLAAS подобри автоматичната инсталация за заточване на ножовете Aqua Non Stop Comfort и я оборудва с LED светлини и функция за почистване на работната камера. Тази модификация прави процеса на заточване на ножовете, използвани в балопреси и товарни колички, още по-удобен.

Напълно автоматичният механизъм Aqua Non Stop Comfort осигурява перфектна острота и равномерно заточване на ножовете, което води до висококачествено смилане на фуражната маса, спестявайки гориво и намалявайки натоварването на целия задвижващ механизъм на машините.

Aqua Non Stop Comfort е първата напълно автоматична инсталация за заточване на ножове сред всички аналози на пазара. В системата могат едновременно да се заточват до 51 остриета. Достъпни са общо над 90 сменяеми шаблона за прецизно заточване по контура на острието, независимо от компанията, която произвежда ножове. Също така механизмът ви позволява да заточите правите режещи ръбове.

Течността, използвана по време на работа (охлаждаща смазка) циркулира в затворен контур и гарантира висока точност на процеса, без да се нарушават якостните характеристики на лопатките. Това гарантира, че дори и след повторно заточване, качеството на смилащата маса се запазва.

Управлението на инсталацията е удобно и интуитивно. В началото на работата е необходимо да се извърши бърза настройка за различните видове ножове, като директно в процеса на заточване не е необходимо операторът да извършва допълнителни манипулации.

От 2019 г. всички инсталации Aqua Non Stop Comfort са оборудвани с LED светлини за работната камера. Това дава възможност да се наблюдава процесът на заточване и да се следи за правилната работа на машината. LED лампите са устойчиви на влага, охлаждаща течност и прах, могат да се включват и изключват чрез натискане на бутон на контролния панел.

Друга особеност - автоматично почистване, ви позволява редовно да премахвате праха в работната камера на инсталацията, което осигурява добра видимост на механизмите за заточване и увеличава ефективността на сензорите. Благодарение на тази интегрирана функция на Aqua Non Stop Comfort, можете бързо и лесно да почиствате камерата веднага след завършване на работния цикъл.