Дългоушко изпълнява 20 трика за 1 минута

Четиригодишният домашен заек от Финландия Таави изпълнява 20 трика за минута и така попада в Книгата на рекордите Гинес. Стопанката му Айно Кивикалио много се гордее с домашния си любимец и продължава да третира неуморимия дългоушко.

Таави показва как може да тича в кръг, да хваща със зъби листа, да прескача препятствия, да тича, да се промушва в тунел, бута топка и дори да прегризва въжета. Тези резултати Таави постига след дълги тренировки.

Девойката научава енергичния красавец да изпълнява над 30 трика. И естествено получава вкусни хапки за уменията си като най-любими награди са морковите и сушените банани. Стопанката му твърди, че любимецът й притежава много добра памет.

Отначало му беше много трудно да се концентрира, защото много се вълнуваше, признава треньорката му. Но тя го научава на търпение и скоро той става ненадминат.

Таави обича да се разхожда на каишка в близката гора.

Четиригодишниятдългоух атлет споделя дома си с приятелката си Фуга.

Стопанката на Таави се радва на постиженията му и смята, че той показва колко нителигентни всъщност са зайците. Тя съветва всички собственици на домашни любимци да не ги подценяват. Всяко животно има някакъв талант и собственикът е този, който трябва да го открие и развие.