Има много различни варианти за приготвяне на пилешко месо. Предлагаме ви да си изпечете ухаещи крилца в пикантен меден сос. Получават се ароматни, засищащи и невероятно вкусни. Препоръчваме на всички да ги опитат.

Продукти: 1,300 кг пилешки крилца, 1 супена лъжица сол, 1 ч. лъж. млян черен пипер, 1 суп. лъж. сладък пушен червен пипер, 2 суп. лъж. бакпулвер, 80 мл мед, 80 мл чили сос, 1 суп. лъж. оризов оцет, половин чаена лъжичка сусамово олио

Приготвяне: Крилцата се нарязват на три части. По-големите парчета се поставят в отделен съд. В друг съд се смесват солта, черният и червеният пипер и бакпулверът. Разбъркайте до еднородност.

С получената смес се поръсват пилешките крилца. Месото трябва да бъде равномерно покрито.

Вземете тава и я покрийте с хартия за печене. Поставете в тавата решетка и разпределете отгоре крилцата на един ред. Разстоянието между тях трябва да е около 1 см. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.

Извадете тавата, завъртете месото и печете още 15 минути.

Подготовка на соса: в отделен съд смесете чили соса, меда, сусамовото олио и оцета. Разбъркайте.

Прехвърлете готовите крилца в сервировъчна чиния и полейте със соса. Разбъркайте добре и поставете на масата.