Приготвя се в плик за печене

Продукти: Свински врат - 2 кг, 1 малък морков, 8-10 скилидки чесън, 1 ч. лъж. сушен розмарин, 1 суп. лъж. течен мед, 1 суп. лъж. зехтин, 2 суп. лъж. горчица, сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус

Приготвяне: Измийте свинския врат и го подсушете. Нарежете морковите на малки парчета. Скилидките чесън предварително леко се смачкват с нож и всяка се реже наполовина. С остър нож се правят дълбоки срезове от всички страни на месото. Шпикова се с морковите и смачкания чесън. В купичка смесете сол, черен и червен пипер, розмарин, течния мед, зехтин и горчица. С получената марината се намазва месото от всички страни.

Вземете плик за печене (ако е ръкав - вържете здраво от едната страна). Внимателно поставете свинския врат вътре и завържете, така че вътре да остане място. По време на печенето пликът се издува. Оставете месото да се маринова за около половин-един час.

Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за час и половина. Пликът може да се пробие, но може и да го оставите до края цял. След час и половина извадете тавата, срежете и отстранете плика. Върнете ястието във фурната и увеличете градусите до 250. Можете да включите и грила. След известно време месото се е запекло и е готово.