Вземете 3-4 средно големи тиквички и ги нарежете по дължина на ленти с дебелина около 0,5 см. Каймата (около 500 г) смесете с 1 чаена чаша предварително сварен в подсолена вода ориз.

В огнеупорен съд, който сте намазали с масло, наредете част от тиквичките, така че да покрият дъното. Краищата на част от зеленчуците трябва да излизат извън формата за печене (виж снимката).

Сипете половината от каймата, покрийте с тиквички и отново с кайма. Покрийте с тиквичките, които са отстрани.

Поръсете с настърган кашкавал и полейте с разбити яйца.

Печете 40-50 минути. Първоначално можете отгоре да покриете със станиол, за да не изсъхва кашкавалът. Десет минути преди да извадите от фурната, махнете станиола, за да се запече ястието отгоре и да хване коричка.