Докато времето все още е променливо, можете да си приготвите топла крем супа от печурки.
Комбинацията от гъби и магданоз е интересен вариант за хранителна, ароматна и здравословна супа, която можете да си приготвите бързо и лесно.
Продукти: 500 г пресни печурки, глава лук, 20 г масло, 2 суп. лъж. зехтин, 600 мл зеленчуков бульон, 1 връзка зелен магданоз, сол и прясна смлян черен пипер на вкус, лимонов сок на вкус, 100 мл сметана , 1 щипка мляно индийско орехче.
Приготвяне: Загрейте двата вида масло. Лукът се почиства,нарязва се на ситно и се задушава Гъбите също се почистват и се нарязват на дребно.
Към задушения лук се прибавят гъбите и се задушават няколко минути, докато те намалят обема си на половина. Добавете нарязания магданоз.
Сипва се бульонът и сметаната, оставя се да се загрее, но да не кипва, и се сваля от котлона. След като супата поизстине, се подправя с лимонов сок, посолява си и се поръсва с черен пипер.
Пасирайте. Ако прецените, че консистенцията е много гъста, можете да прибавите още бульон или прясно мляко.
Сервирайте супата гореща, с крутони или запържени в масло гъби.
Коментари