Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца - в следобедните часове слабо ще се понижи. През нощта ще е предимно ясно. Минималните температури ще са от 0 до 5 градуса, съобщи БТА.

Утре облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна, но вероятността за валежи е малка. Около и след обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е умерен, временно - и силен. Ще се затопли чувствително и максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна след обяд, но вероятността за валежи е малка. Ще духа силен, по най-високите части - и бурен, северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево, през втория ден преди обяд на места в източните райони - с намалена видимост. Още в неделя вятърът ще отслабне; в Източна България ще стане югозападен, ще бъде слаб до умерен, в останалата част от страната ще е слаб, променлив по посока. Максималните температури в понеделник ще са между 20 и 25 градуса, минимални - между 4 и 9 градуса.