В продуктовата си листа Байер разполага с набор от фунгициди, които в различни комбинации могат да осигурят пълна защита на житните култури. Кои са водещите продукти, на които специалистите от фирмата обръщат внимание?

Солигор е универсално решение срещу широк спектър от болести. Той успешно зае мястото на Фалкон като пазарен лидер. Фунгицидът е оптималният избор за първо третиране на житните култури срещу болести. Балансът от ефекта от продукта и цената напълно оправдават инвестицията, коментират експертите.

Солигор е вегетационен, системен, широкоспектърен фунгицид с предпазен, лечебен и изкореняващ ефект. Продуктът съдържа ново поколение триазол – протиоконазол.

Той е регистриран срещу много болести - контролира жълта ръжда, а също така и дрешлера по пшеницата – патоген, който се наблюдава по полетата през последните години. Този фунгицид е ефикасен срещу снежна плесен, фузариум, септория, видовете ръжди.

Може да бъде използван за защита на флагов лист в доза 70 мл/дка, както и срещу фузариум във фаза цъфтеж, дозата е същата.

Кои са другите фунгициди на Байер, с които може да се справите с болестите в житните култури, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 18 март.