Три схеми за опазване на житните от Байер

16 март 2019
Растениевъдство
4239
 

На много места в страната сухата есен попречи на есенниците да се развият нормално. Част от пшеницата поникна чак в края на януари – началото на февруари. С нея поникнаха и плевелите, налице са и зарази, които чакат подходящи условия, за да се развият.

Със сигурност ще трябва да се вземат важни решения, как да се опази реколтата, за да се извлече максимума при създалите се неблагоприятни условия, а ние от Байер България може да ви ги предложим, каза Виолета Дикова, регионален мениджър Североизточна България. Разбира се, картината на различните полета е шарена, затова и ние имаме различни предложения, които могат да отговорят на всяка една ситуация, според инфекциозния фон.

Селекцията на западни сортове пшеница, която се наложи през последните години у нас, доведе до поява на патогени, които преди това не бяха с икономическо значение за културата, защото нашите сортове са устойчиви. Например такъв е случаят с видовете ръжди, особено кафявата, която на места се разви още през есента. Болестта нанася сериозни поражения особено, където не е изведена борба навреме. И особено важен момента, на който фермерите да обърнат внимание, а и както практиката показва, че най-сериозни проблеми са установени на полета, където са прилагани занижени дози на фунгицидите.

Не само продуктът, с който се третира е от съществено значение, както и моментът на пръскане, но и дозата е от съществено значение. Ефективна защита на посевите до края на вегетацията може да им се осигури, когато се използват регистрирани продукти, одобрени за дадена болест и при препоръчаната от производителя доза.

От Байер предлагат три схеми на борба с болестите при житни култури. Всички продукти, включени в технологиите са на базата на регистрации в България и дозите са работещи и ефективни за патогените срещу, които се прилагат.

Кои са предложенията на Байер, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 18 март.

Още от Растениевъдство
0

Ползите от този метод на отглеждане са много Боряна Плашкова Управлението на вредителите в земеделските стопанства често е голямо предизвикателство, особено за биологичните производители и тези,

0

На 21 март 2019 г. в гр. Стара Загора ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на местния офис на Национална служба за съвети в земеделието и Института по розата и етеричномаслените

0

Ябълката е най-разпространеният семков овощен вид в умерените климатични пояси на света, включително у нас. Над 50% от листопадните овощни насаждения са ябълкови.

0

В продуктовата си листа Байер разполага с набор от фунгициди, които в различни комбинации могат да осигурят пълна защита на житните култури. Кои са водещите продукти,

0

Смята се, че продукцията, отгледана при тази технология, е по-полезна за човешкия организъм Д-р Ирена Богоева Посредством биологичното земеделие обикновено се увеличава богатството на видовете:

Последни новини
0

Преди обяд облачността ще е разкъсана, предимно значителна. След обяд ще намалява, най-късно вечерта над Източна България и над по-голямата част от страната ще се установи предимно слънчево време,

0

Слабото място на четириногите е носоглътката Според ветеринарите и при животните процентът на смъртност в резултат на последствията от въздействието на никотина и вредните смоли е същият като при

0

В пушалката има сух див пелин и една таблетка plantabul 5 грама, който съдържа 98% стрък мащерка, и етерично масло тимол 2%, препоръчват пчелари в youtube.com.

0

Днес предлагаме вариант за палачинково тесто с мая. Вместо сирене, можете да използвате извара. Продукти: За тестото: 500 г брашно, 25 г прясна мая, 1,5 л прясно мляко, 2 суп. лъж.

0

През нощта и утре преди обяд облачността ще е разкъсана, предимно значителна. След обяд ще намалява, най-късно вечерта над Източна България и над по-голямата част от страната ще се установи предимно

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Цезалпинията е от друг свят! Носи красиви имена, като „райска птица“ или „гордостта на Барбадос“ например. Растението е изключително топлолюбиво и сухоустойчиво. А точно тук се крие тайната за...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всички 27 държавни и правителствени лидери на оставащите в Евросъюза страни единодушно решиха да дадат отсрочка на датата за излизане на Великобритания от ЕС на основата на два възможни сценария", обяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след приключването на първия ден от срещата на върха в Брюксел, предадоха Ройтерс и ТАСС.

“Ще бъда на репетиция в театъра. Имам премиера на 26 март”, каза Асен Блатечки, който е рожденик днес. Част от празника си актьорът ще прекара в последни репетиции за премиерата на постановката “Чайка” по А. П. Чехов с режисьор Иван Добчев в Драматично-кукления театър “Константин Величков” в Пазарджик.

През лятото температурите ще са с 1 градус по-високи, през юни и юли валежите ще са с 15-20% повече - Проф. Рачев, дойде пролетта, каква ще е? - Пролетта на Балканския полуостров се очаква да бъде с нормални и с малко по-високи от нормалните температури. При валежите нещата стоят обратното - очертава се пролетта да бъде суха.