Палетата - до 20 часа

Колко време ще прекара кучето ви в сън зависи от много фактори. И тъй като е социално животно, то се настройва графика си към времето, прекарвано със стопанина си. То с удоволствие би ставало в ранни зори, но ако стопаните му спят до 9.00 часа, значи ще спи и то.

Какво влияе на съня на кучето ви?

Оставеното само вкъщи животно скучае и е тъжно. И какво прави? Доспива му се. Кучето може да спи през целия ден докато ви няма вкъщи.

Възрастта на домашния ви любимец.

Възрастните кучета се нуждаят от време за възстановяване на силите. Това става след 7-10 години. Кученцата се нуждаят от време за растеж. До 3-месечна възраст те спят до 20 часа в денонощие.

Средностатистическото пораснало куче спи 12-18 или средно 16 часа в денонощие.

Породата. Едрите кучета се нуждаят от повече време за възстановяване на силите си. Договете, мастифите и нюфаунлендите са големи поспаланковци

Здравословното състояние. Младите здрави кучета спят до 16 часа. Затова ако кучето ви е под 7-годишна възраст и спи много повече, това може да означава, че има здравословни проблеми: затлъстяване, проблеми със сърцето или нещо друго.

Недостиг на сън. Ако кучето ви не спи много добре, значи нещо го безпокои или е стресирано. Така че открийте причината за стреса и я отстранете.

Здравото и доволно куче има здрав сън
Здравото и доволно куче има здрав сън