Вкусни, полезни и най-важното - можете да си ги вземете и на работа

Продукти: 500 г смляна риба, 6 средно големи глави лук, 1,5 ч. чаша сварен ориз (да не е готвен на пара!!), подправки - сол, черен и червен пипер. Можете да добавите малко кориандър и синап.

Приготвяне: Много е важно оризът да сварен, а не готвен на пара. Свареният ориз е лепкав и благодарение на това котлетите запазват формата си.

Вареният на пара ориз е сипкав. Сварете в пропорция 1 част ориз към две части вода. Трябва да се получи оризова каша. Даже не е нужно да добавяте сол.

Каймата, изстиналият ориз, почистения лук и подправките се смилат с месомелачка. Ако оризът е много воден трябва да отстраните излишната вода. Ако сместа, все пак, е прекалено водна, добавете малко брашно или галета. Тъй като целта ни е да направим постни котлети не използвайте хляб, накиснат в прясно мляко.

От получената кайма оформете котлетите и ги оваляйте в брашно или галета. Пържете в тиган с добре загрято олио. Пържат се до получаването на златиста коричка.