Продукти: 600 грама пилешко филе (бутчета и гърди с кожа); 1 лук; 2 яйца; сол, черен пипер; по щипка розомарин и босилек; 2 суп. лъж. нишесте, галета

За пълнежа: 250 г гъби; 1 суп. лъж. масло 2 суп. лъж. олио; 2 скилидки чесън; сол, черен пипер, олио за готвене

Приготвяне: Пилешкото филе, заедно с лука, смелете на кайма. Добавете 1 яйце и стритите подправки. Разбъркайте. Прибавете нишестето, посолете и поръсете с черен пипер. Омесете добре каймата.

Гъбите нарязани по тънки филийки. Загрейте в тиган двата вида масло и запържете гъбите за около 5 минути.

Добавете смачкания чесън и пържете още няколко минути. Разбърквайте и свалете от огъня.

От каймата направете плоско кюфте с размерите на длан. Поставете отгоре 1 суп. лъж. или малко повече от гъбената смес. Покрийте пълнежа с мляно месо и оформете рулцето.

Разбийте второто яйце в купичка, а в плоска чиния изсипете галетата. Потопете рулцата първо в яйцето, а след това оваляйте в галета.

Загрейте растителното масло в дълбок тиган. Поставете рулата в тигана и запържете на слаб огън до златисто кафяво за 6-7 минути. Обърнете се, покрийте тигана с капак и запържете за около 10 минути, така че и от другата страна да се образува коричка.

Сервирайте с доматен или сметанов сос и картофено пюре.