Създадоха първата в света автономна пръскачка за овощни градини

13 март 2019
Агротехника
11808
1 2 3 4
 

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, без да повредят или изтласкат плодовете от дърветата

Калифорнийският производител Crinklaw Farm Services разработи безпилотна машина за пръскане на овощни градини.

Приличащата на ракета Global Unmanned Spray System (GUSS) използва комбинация от GPS, сензори за превозни средства и умен софтуер, за да позволи на един оператор дистанционно да наблюдава до 10 единици наведнъж.

Използването на разнообразна информация за позициониране предотвратява зависимостта от GPS-а, който може да бъде ненадежден, тъй като голяма част от работата се извършва под короната на дървото.

Контролният ван се използва за наблюдение на няколко пръскачки едновременно. Радиосигналите непрекъснато предават между него и пръскачките данните за положението, жизненоважните статистически данни за машината и видео на живо.

Нископрофилната форма на GUSS е проектирана специално, за да позволи на клоните да преминават през горната част на превозното средство, така че да не повредят или изтласкат плодовете от дърветата.

Широките редове в овощните градини се различават значително, така че Cricklaw са проектирали GUSS с кормилно управление на четири колела, за да му даде кръг на завиване от малко над 5 метра. Това трябва да му позволи да маневрира удобно от един ред към друг.

GUSS използва лазер, който веднага спира автомобила, при положение че усети лице или обект пред превозното средство. Всеки път, когато машината пръска, се добавя виртуална ограда около полето в софтуера за картографиране. Ако превозното средство пресече този периметър по някаква причина, то автоматично се изключва.

Други забележителни спецификации включват двигател Cummins QSB6.7 с мощност от 173 к.с., оборудван с охлаждаща EGR система, която да отговори на необходимите емисионни стандарти.

Скоростта на превозното средство, скоростта на вентилатора и скоростта на приложение се определят точно в софтуера на GUSS и остават постоянни за цялото поле. По-малко грешки означава по-малко загуба на време и повече икономии на разходи.

Досега Crinklaw са конструирали седем автономни пръскачки GUSS, които работят като част от услугата за пръскане за средни и големи овощни ферми.

Базираният в Калифорния бизнес в момента изгражда производствено съоръжение с площ от 1900 кв. метра в Кингсбург и очаква да започне продажбата на блоковете на заинтересованите страни по-късно тази година.

Компанията не е непозната за иновативните разработки - тя също така е проектирала първите три- и четириредови пръскачки за лозя, механични лозарски ножици и пръскачка за овощни дървета.

Още от Агротехника
0

Ако машината постоянно е изложена на атмосферните влияния, е напълно възможно покритието да се влоши след 10 до 12 години Ивона Величкова Изкуственият тор е корозивен продукт и ако торачката не се

0

Вертикалните градини, роботизираните трактори и виртуалните боксове за добитъка стават реалност * С новите технологии емисиите ще бъдат по-малко Националният съюз на земеделските производители във

0

За общинска и градинарска употреба XPower разполага с вариант от 1.5 м, а 3-метровата версия ще бъде от голям интерес за производителите с големи стопанства Хербицидното активно вещество дикват е

0

Любомир Коралов наш специален пратеник в Париж Каква ще бъде агротехниката през 2019 г.? Разбира се, още предните години имаше достатъчно идеи и проекти за решителното ѝ обновление.

0

Голяма част от времето и енергията, които влагаме в почвите, е да се премахнат уврежданията от уплътняване, причинени от минаването на машините Земеделието с контролиран трафик (CTF) е начало на

Последни новини
0

„Шабленското езеро е давало вода за напояване на 10 000 декара през годините, тоест имало е перманентно източване. Това го е държало в добро състояние”.

0

В село Крапчене, община Монтана, пристигна първият бял щъркел. По сигнал на жители на селото екип на РИОСВ – Монтана извърши оглед на място и установи, че птицата е в добро здравословно състояние.

0

Преди обяд облачността ще е разкъсана, предимно значителна. След обяд ще намалява, най-късно вечерта над Източна България и над по-голямата част от страната ще се установи предимно слънчево време,

0

Слабото място на четириногите е носоглътката Според ветеринарите и при животните процентът на смъртност в резултат на последствията от въздействието на никотина и вредните смоли е същият като при

0

В пушалката има сух див пелин и една таблетка plantabul 5 грама, който съдържа 98% стрък мащерка, и етерично масло тимол 2%, препоръчват пчелари в youtube.com.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Цезалпинията е от друг свят! Носи красиви имена, като „райска птица“ или „гордостта на Барбадос“ например. Растението е изключително топлолюбиво и сухоустойчиво. А точно тук се крие тайната за...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

„Шабленското езеро е давало вода за напояване на 10 000 декара през годините, тоест имало е перманентно източване. Това го е държало в добро състояние”. Това коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия екоминистърът Нено Димов. В края на февруари Община Шабла прокопа канал, който изпусна водите от езерото директно в морето.

ГЕРБ с преднина от 1,8% пред червените Българите най-много искат от следващия Европарламент политики за доходи Два месеца преди евровота ГЕРБ запазва близо 2% преднина пред БСП, показват данни от представително проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа”. То е проведено в периода 6-13 март сред 1005 пълнолетни българи в

Българска камера лети към Луната, съобщи в интервю за БТА главният й конструктор инж. д-р Петко Динев. Уредът е монтиран на израелския космически апарат "Берешит", изстрелян на 21 февруари от космодрума Кейп Канаверал във Флорида и изведен в траектория към Луната от американската компания "Спейс Екс".