Тази оригинална салата ще бъде интересен акцент на празничната маса. Приготвя се много бързо и лесно. Само 15 минути и красивата салата ще е готова.
Продукти: 200 г риба тон от консерва, 100 г кашкавал, 3 яйца, майонеза, листа от зелена салата.
Приготвяне: Сварете яйцата, охладете и обелете. Настържете отделно белтъците и жълтъците. Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Рибата тон се прехвърля в купа и с помощта на вилица се смачква на дребно.
Покрийте чиния за сервиране с листа от салата. Поставете отгоре две чаши или купчинки за ядки, които са обърнати с дъното нагоре за украса.
Салата се реди около купичката на слоеве, като се оформя цифрата "8". Първият слой е от настърганите белтъци, объркани с част от майонезата. Следва кашкавалът с майонеза. Отгоре се разпределя рибата и разбитата пухкава майонеза. Поръсете с настърганите жълтъци и внимателно извадете чашките. Поставете в хладилника за 1 час. Украсете.
Честит празник, госпожици и госпожи!
Коментари