0Предварително сварените спагети се увиват около поставка за яйца. Оригиналното ястие е лесно за приготвяне и ще украси всяка маса. Предлагаме ви три варианта, подходящи за всеки вкус.

Вариант 1: Доматени

Продукти: 2 суп. лъж. зехтин, 1 скилидка чесън, 1 ч. лъж. нарязан розмарин, 50 г чери домати, 150 мл доматен сос, сол и черен пипер, 1 яйце, 50 г пармезан, 250 г варени спагети

Приготвяне: Запържете в зехтина нарязания чесън и розмарина. Добавете доматите и доматения сос и подправете. Оставете за няколко минути да къкри на слаб огън. Прибавете яйцето и варените спагети. Разбъркайте добре.

За да придадете желаната форма на макароните, вземете малка термоустойчива кръгла купичка. В центъра поставете обърната поставка за варено яйце. Увийте спагети около стойката.

Поставете купичката във фурната за 20 минути при 180 градуса.

Вариант 2: Карбонара

Продукти: растително масло, малка глава лук, 80 г нарязан бекон, 200 мл сметана за готвене, сол и черен пипер, 250 г варени спагети

Приготвяне: Запържете нарязания лук и бекона. Добавете сметаната, подправете и оставете да къкри за няколко минути. Когато сосът е готов, оставете го малко да изстине и смесете с яйцата и спагетите. Разбъркайте.

Оформянето на "поничката" от спагети е както при първия вариант.

Вариант 3: Песто

Продукти: 100 г нарязан пресен босилек, 20 г пържен шам-фъстък, 100 мл зехтин, 50 г настърган пармезан, сол и черен пипер, 250 г варени спагети

Приготвяне: В дълбок съд смесете босилека, шам-фъстъка, пармезана, растителното масло, солта и черния пипер. С помощта на блендер разбийте до получаването на хомогенна паста. Смесете песто с варени спагети, добавете яйцето, подправете със сол и черен пипер.

Оформете "поничката" по същия начин, както при варианти 1 и 2.

Готовите понички поднесете, поръсени с пармезан.