Пшеницата е критично състояние, затова в решенията си трябва да бъдете внимателни, прецизни и подготвени, коментира Десислава Георгиева от екипа на ФМС Агро. И ние ще ви предложим няколко адекватни решения за посевите с пшеница и ечемик. Разбира се, ще започна с Гранстар Супер. Сигурна съм, че всички го познавате и сте работили с този продукт. Хербицидът е икономически много изгодно решение, на което може да се доверете през сезон 2019 г., а и занапред.

Гранстар Супер контролира изключително широколистния спектър от плевели, като е с много висока селективност спрямо културата. Хербицидът е насочен срещу едногодишни и многогодишни широколистни плевели, а приложението му е от 2-ри до флагов лист на културата. Регистриран в доза 4 г/дка. Продуктът е комбинация от две активни вещества, което му позволява да обхваща по-широк спектър от плевели.

Използвайки този хербицид, специалистите уверяват, че няма да има последействие при следващата култура. Приложението на хербицида се препоръчва да става при температура над 5 градуса.

Рейфайн Екстра, друго предложение на ФМС, е насочен срещу широколистните плевели при житните, селективен е за културата. Също се внася при температура над 5 градуса. Регистрираната доза при всички житни култури – пшеница, ечемик, овес, ръж и тритикале, е 6 г/дка, а внасянето е във фаза от 3-и до флагов лист на културата.

Още за продуктите на ФМС , четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 4 март.