Динамиката в сектора със семена, препарати за растителна защита и продукти за храненето на растенията е изключително висока, коментира Димитър Дойчев, управител на ФМС Агро България, на престижния форум, който събра водещи земеделски производители от цялата страна, и който фирмата организира за първи път. Повишават се изискванията към качеството на продуктите, има забрана на различни активни вещества, а всяка промяна винаги носи за едни рискове, а за други – възможности. Ние, от българския екип на ФМС, работим, за да ви предоставим най-добрите възможности.

FMC e компания с 135-годишна история, като за тези години се е специализирала в предлагането на продукти за растителна защита. През последните години фирмата се наложи с технологиите си за защита при житни култури, царевица, слънчоглед и рапица, както и с листните торове, биостимулантите и аминокиселините, подходящи за подхранване на всички видове земеделски култури. В същото време компанията дава сериозни амбиции за своето бъдеще в световен аспект. А как ще ги осъществят?

Чрез четири стълба, казват от ФМС. Сериозна развойна дейност, която да осигури нови технологични решения в земеделието, чрез съблюдаване на високи производствени стандарти в заводите им, чрез постоянно наблюдение на бизнес процесите вътре в компанията, глобално и във всяка държава поотделно. И накрая, но не на последно по значение място, чрез привличане на талантливи служители на всички нива в компанията, както и чрез постоянно повишаване на квалификацията им.

Още за дейността на компанията, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 4 март.