Леко необичайна нотка на салатата придава прясната зелена чушка
Продукти: 200 г пилешко филе, 2-3 картофа, морков, чушка, лук, 3 яйца, връзка магданоз, майонеза на вкус.
Сварете картофите и морковите, без да ги белите. Сварете също яйцата и пилешкото филе до готовност.
Почистете лука, ако искате, можете да го запържите до омекване в лъжица растително масло на средно силен котлон.
Някои домакини просто го нарязват на ситно и го прибавят пресен или го заливат за минута с вряла вода, за да премахнат лютивия вкус. Обелете и нарежете чушката на кубчета. Направете същото с варените зеленчуци, пилето и яйцето, които са почистени предварително. Магданозът се нарязва на ситно.
Смесете всички съставки в дълбока купа и подправете с майонеза.
Коментари