Оригинална и много вкусна рецепта

Продукти: 2 листа бутер тесто, 1 яйце, 150 г кайма, 75 г моцарела, 150 г тиква (обелена), лук, 75 г пармезан, 100 мл зеленчуков бульон, 2 суп. лъж. балсамов оцет, 1 суп. лъж. захар, 200 г спанак, 100 г рикота, 2 суп. лъж. кедрови ядки, 150 г варени картофи, 2 суп. лъж. сметана, 75 г кашкавал, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус, олио

Приготвяне: Запържете спанака и добавете подправките и кедровите ядки. Прибавете рикотата и объркайте добре.

Поставете получената маса върху лист от бутер тесто и навийте тънко руло, като само малко припокривате краищата на тестото.

За следващото руло запържете мляното месо и добавете моцарелата. Отново поставяте сместа върху бутер тестото и правите тънко руло.

В третото руло пълнежът е смес от тиква. Запържете тиквата, лука и парчета пармезан. Добавете балсамов оцет, захар и зеленчуков бульон.

Накрая, за четвъртия пълнеж, сварете картофите, добавете сметана, настъргано сирене, сол и черен пипер. Отново завийте на руло в бутер тесто.

Съберете 4-те рула с различните пълнежи и ги завийте заедно в голям лист бутер тесто. Нарежете получения "салам" на равни парчета, поставете ги в застлана с хартия тава. Намажете отгоре с яйце и печете 20 мин. при 180 градуса.