И за по-вкусна реколта

Доброто снабдяване на лозята с азот е в основата на доброто им развитие, на получаването на повече и по-сладко грозде, и съответно на по-висока доходност.

Все още е рано за операцията, за която ще обясним по-подробно през месец март, но все пак искаме да заострим отсега вниманието на хоби лозарите, че е добре да си набавят отсега азотните торове.

Азотът е хранителното вещество, което има най-голямо влияние върху увеличаването на добива и затова заслужава да бъде наречено елемент на добива

Освен азот, вече има торове, които съдържат и сяра, която според специалисти в чужбина е онази съставка, която придава т.нар. ароматен ефект на растението. Затова сярата е много желателно хранително вещество при торенето на лозите.

И сяра

И у нас се предлагат от български производители като "Агрополихим" течни азотни торове сяра (UAN + S), който е предназначен за прецизно азотно хранене на растенията.

Той съчетава положителните качества на три различни азотни тора - амониев нитрат, карбамид и амониев тиосулфат и има всички предимства на течния азотен тор в комбинация със сяра. Това го прави уникален продукт, който може да даде най-добрия старт на всяка култура, както и на трайните насаждения и лозята.