Въпреки факта, че темповете на експортните продажби се ускоряват,както показват резултатите от последните търгове, вчера се наблюдаваше рязък спад на цените на пшеницата в Европа както на фючърсите, така и на физическите пазари.

Въпреки това алжирският търг показа добри резултати: 600 000 тона пшеница бяха закупени на цени, вариращи от $ 247 до $ 247,50 / т CAF.

Цените, предлагани от различни доставчици, показват, че закупеното зърно, въпреки че е с произволен произход, може да бъде на френска пшеница.

Някои играчи присъстват на пазара с агресивни продажби, ускорявайки низходящото движение на цените.

На борсата Euronext, мартенските фючърси пробиха зоната на подкрепа и достигнаха най-ниското си ниво от 24 юли, въпреки отслабването на еврото спрямо долара и връщането на възможностите за износ в трети страни.

Това низходящо движение се наблюдава на фона на завършването на периода за търговия с опции за март за царевица и пшеница на борсата Euronext този петък.

Що се отнася до маслодайните семена, цените на рапицата също показват низходящо движение както на старата, така и на новата реколта.