С традиционна годишна среща Меди + Р откри новия сезон. Акцент в семинара на фирмата бе представянето на обновения продукт Амалгерол Есенс, който от тази година ще се предлага ексклузивно както в България, така и в Румъния и Молдова. Доскоро родните производители използваха добре познатия Амалгерол, който много бързо доби популярност и успя да се наложи като търсен биостимулатор при различни култури.

Амалгерол е вече от 10 години на българския пазар, като за това време отчитаме постоянен интерес към него, коментират специалистите. За този период видяхме как все повече и повече земеделски производители залагат на него, тъй като се убедиха в качествата му. Това не е просто листен тор, а биостимулатор, който осигурява отлично развитие на културните растения, което впоследствие се отразява и на добивите.

И ако Амалгерол доказа, че е работещ продукт, допринасящ за количеството и качеството на продукцията, то Амалгерол Есенс, ще предложи още повече, казват от фирмата. Продуктът включва в себе си разнообразни съставки, сред които растителни хормони и органичен въглерод, антиоксиданти, аминокиселини, органичен азот и калий, водорасли, алпийски билки и треви.

Друго предимство на продукта е, че действа както прилепител. Освен това намалява стреса на културите при приложението на различните видове вегетационни хербициди. Също така подпомага процеса на разграждане на растителните остатъци. Амалгерол Есенс е 100% разградим в околната среда, органичен и без ГМО.

Още за предимствата на продукта, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 18 февруари.