Продукти: 2 яйца, 300 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 100 мл вода, 150 г брашно, 2 суп. лъж. растително масло, сол на вкус,

За пълнежа: 200 г пилешко филе, 1 глава лук, 1 морков, 2 суп. лъж. олио, сол и черен пипер на вкус, зелен лук - 5-7 пера

Приготвяне: Разбийте яйцата. Добавете прясното мляко и маслото. Прибавете брашното и солта и разбъркайте добре. Добавете настъргания кашкавал. Разбъркайте.

За пълнежа пилешкото месо се сварява, изстудява и обезкостява. В тиган с растително масло запържете ситно нарязания кромид лук и настърганите моркови. Добавете фино нарязаното пилешко филе. Пържете 3-5 минути. Посолете и поръсете с черен пипер.

Палачинки се приготвят в горещ тиган, като всеки път той се намазва с олио, за да не залепват.

Поставете в средата на готовата палачинка по една супена лъжица от пълнежа. Внимателно оформете "вързопчето" и завържете с перо от зеления лук. Прехвърлете в чиния за сервиране.