Мини-хапките са подходящи не само за мезе към алкохолните напитки (водка, например), но и като оригинално ястие към шведската маса на семейния празник. Идеята за такива сандвичи не е нова, но все пак можете да пробвате и нашето предложение.
Ако искате да направите по-изтънчен вариант на хапките можете смело замените херингата с обезсолена червена риба и да я украсите с парче лимон. Заменете и пастата от червено цвекло с крема сирене, в което сте добавили зелени подправки.
Продукти: 8 филии хляб (бял, типов, черен), 100 г херинга, 300 г цвекло (варено), 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 2 суп. лъжици олио, сол и зелени подправки на вкус.
С помощта на стъклена чаша изрежете от филиите кръгчета. Запържете в олиото от двете страни до златисто и прехвърлете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина. Сварете цвеклото, обелете и настържете. Посолете, добавете нарязания чесън и майонезата. Разбъркайте.
Върху всяко хлебче поставете по 1 лъжица от сместа. Сложете отгоре парче херинга и украсете с кръгче от лука.
Коментари