Цените на пшеницата на европейския пазар не показват съществена промяна. Тенденциите остават разнопосочни, поради ниските експортни продажби, от една страна и конкурентните нива - от друга.

Пазарът трябва да се повлияе от растеж в търговията ... Междувременно той отново тества зоните за поддръжка на пшеницата и рапицата.

Подобна ситуация се наблюдава и в Чикаго, където цените на пшеницата се характеризират с ниска волатилност.

Еврото леко се възстанови, след като нивото от 1.13 бе преодоляно в началото на седмицата. Цените на петрола в Ню Йорк са насочени към $ 53.50 / bbl.

На международната сцена френските търговци залагат надеждите си на алжирския търг за закупуване на пшеница, който ще приключи утре.

Доставките са насрочени за първите две седмици на март и първата седмица на април. Тунис търси също 92 000 тона твърда пшеница, 100 000 тона мека пшеница и 75 000 тона фуражен ечемик. Търгът се закрива днес, но произходът на зърното може да е по избор.

В Бразилия CONAB намали прогнозата за производството на соя през този сезон до 115,3 млн. тона, в сравнение с 118,8 млн. тона миналия месец. Производството на царевица е увеличено от 91,2 на 91,7 млн. тона.

Европейската комисия разреши безмитен внос на аржентински биодизел.

Разрешение получиха осем компании, при условие че го продават на най-ниска цена. Във Франция, от началото на месеца, две предприятия за производство на биодизел, собственост на Saipol, са спрели работата си, поради стачката.