Давайте на магарето ливадно сено и то от късна реколта

11 февруари 2019
Домашна ферма
6210
Няма снимка
Магарето постоянно се нуждае от нещо, което да дъвче. Затова винаги трябва да има на разположение необходимото количество слама.
1 2 3 4 5
 

За магаретата и мулетата ви трябват концентриран фураж и клубеноплодни. За зимния период на отглеждане задача номер едно на добрия стопанин е да осигури на магарето или мулето сух подслон с твърди подови настилки. Магаретата са родом от пустинния климат. Те предпочитат по-топло време и не обичат вятъра и дъжда, така че задължително им трябва подслон.

Не е желателно да ги вали дъжд

Причината - дъждовната вода се просмуква в кожата и прави живота им непоносим. Освен това има опасност за получат заболявания на копитата ако краката им дълго време "киснат" във вода.

И магарето, и мулето искат добро гледане

Те имат нужда от по-малко количество фураж за разлика от конете, но също искат внимание. Нормите за гледане и хранене на магаретата и мулетата са като тези на работните коне.

Средна дневна норма на мулето се смятат 1,1 кг зърно, 1,5 кг сено за 100 кг маса.

Магарето добре усвоява клонките на дървесните видове. А това значително улеснява издръжката му и намалява разходите за фураж.

Кои са подходящите фуражи кореноплоди; клубеноплоди; концентрирани фуражи - овес, ечемик, пшенични трици и слънчогледов шрот; сочноплоди - кръмно цвекло и моркови може да давате до 15 кг, сурови картофи - до 4 кг, а варени - до 10 кг.

ВАЖНО!

Магаретата трябва да ядат малко и често

Те се чувстват зле, когато ги хранят с големи порции наведнъж, например сутрин и вечер по една голяма кофа с храна. Също така някои дажби от определени зърнени култури като овес, ечемик, пшеница и царевица трябва да са малки.

Причината за ограниченията - твърде богати са на нишесте и захар и водят до развитието на заболявания като ламинит, както до затлъстяване.

ГРИЖИ ЗА КОПИТАТА

При еднокопитните, каквито са конят и магарето, копитната капсула бързо се изтърква в резултат на ходенето им върху твърди неравни повърхности и превозването на големи тежести. Това е наложило поставянето на подкова върху долната част на копитната капсула. По този начин се изтърква металната подкова и се запазва капсулата.

Още от Домашна ферма
0

Осигурете фуражи за бързо наддаване Храненето може да е сухо, влажно, концентрирано и комбинирано. Продукти от сух тип се използват най-често в стопанства с много животни.

0

Може да изхраните осиротяло яре или близнак изкуствено с пълномаслено мляко или с млекозаместител. Важно е ярето близнак да не забозава от майка си, а веднага да свикне да се храни от шише с биберон.

0

Кокошките ще започнат да снасят по-малко, ако яйцата "залежават" в полога. Това е така, защото това пробужда инстинкта за мътене което води до намаляване на яйценосността на кокошките.

0

Освен това има пролетно и есенно Който отглежда зайци е важно да отчете линеенето им, за да може да планира угояването и клането им Важно е да се знае,

0

Ако е млечна, пресушете я, съветват ветеринарите Брадавиците (медицинското им име е папиломи) се предизвикват от вирусно заболяване и могат да бъдат излекувани с инжекции или да се изгорят със

Последни новини
0

Или се готви за роене, напомнят професионланите пчелари от Бургаска област на pchelar.net. Груба грешка на много пчелари е, че не използват строителните рамки най-рационално и пълно през целия период

0

Но за да успеете да се справите със задачата, трябва през зимата да сте подготвили необходимите рамки с изградени пити от склада. И броят им да съответства на броя на пчелните семейства.

0

Ако сте засели декоративни чушлета вкъщи, когато растенията достигнат височина 20 см, върховете им се прищипват. Това се прави, за да се стимулира разклоняването на стъблото,

0

В края на април – началото на май при средноранните и късните сортове череши започва да вреди черешовата муха. Първото третиране срещу този неприятел трябва да се извърши когато плодовете започнат

0

Черният полиетилен се използва и за любителските градини През пролетта е подходящо време да засадите нова ягодов леха. Това може да стане директно върху почвената повърхност,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Цезалпинията е от друг свят! Носи красиви имена, като „райска птица“ или „гордостта на Барбадос“ например. Растението е изключително топлолюбиво и сухоустойчиво. А точно тук се крие тайната за...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Александровска болница е единственият специализиран център за лечението, за което получи и европейско признание Нови възможности за достъп до съвременни методи за лечение на затлъстяването ще имат българските пациенти. Преди дни Европейската асоциация за изследване на затлъстяването обяви УМБАЛ “Александровска” за акредитиран център за лечение на

"На Лазаровден възкръсна истината за убийството на племенника ми. След 14 г. се разбра, че има виновни за убийството му. Дали е било по непредпазливост или умишлено, ще тежи на съвестта на други. Важно е, че има ефективна присъда. Това е лъч надежда за хората", каза лелята на Чората Весела Димитрова.

Боряна Калейн продължи със страхотното си представяне през сезона, след като спечели втори медал в многобой от световната купа. Калейн грабна сребърното отличие на купата в Ташкент, а в началото на месеца тя взе бронз в многобоя в Пезаро. 18-годишната гимнастичка събра сбор от 76,500 точки, като единствено сериозна грешка в изпълнението й с лента