Невероятно вкусно ястие, което ще се хареса на всички.

Тази интересна комбинация от вкусове е много обичана в Азия.

За да я разберете, определено трябва да опитате. Получава се сочно, ароматно и апетитно ястие, което винаги можете да поднесете на празничната трапеза.

Продукти: 6 пилешки бутчета, 4 суп. лъж. кокосови стърготини, сол и черен пипер на вкус, червен пипер на вкус, 3 суп. лъж. соев сос, 1 ч. лъж. джинджифил, 2 суп. лъж. брашно, 1 яйце, 100 мл олио, 4 мандарини.

Приготвяне: Първо се заемаме с подготовката на марината. За целта в дълбока купа смесваме сока от мандарините, соевия сос, двата вида пипер и солта. Всичко се разбърква много добре.

Измиваме добре бутчетата и ги накисваме в марината.

Сместа трябва да ги покрие напълно. Оставяме за 6 часа.

От време на време разбъркваме, така че марината да облива равномерно месото.

След като изтече необходимото време, изваждаме бутчетата, а маринатата оставяме на котлона да заври. С нея ще поливаме пилето преди сервиране.

Вземаме 3 чинии. В едната сипваме брашното, като добавяме малко сол.

Във втората - яйцето, което леко се разбива, а в третата чиния сипваме кокосовите стърготини.

Овалваме бутчетата в брашно, след това потапяме в яйцето и накрая в кокосовите стърготини.

Пържим в сгорещеното олио от двете страни, в продължение на 5 минути или до получаването на златиста коричка.

Запърженото месо прехвърляме в намазана с мазнина тавичка и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна за още 35 минути.